Gluten- en lactosevrij lunchen

Gluten- en lactosevrij lunchen

BANANENBROOD

Ingrediënten: 

– 2 rijpe bananen

– 3 eieren

– 150gr havermout

– 2 dadels

– 2 el kokosvet gesmolten

– 2 tl glutenvrij bakpoeder

– snufje zout

– Kaneel

 

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 175 graden.

– Doe de havermout, bananen, eieren, dadels(pit eruit), glutenvrij bakpoeder en kokosvet in een blender en mix het geheel tot een beslag.

– Giet het beslag in een cakevorm (Zelf gebruik ik een rubbere cakevorm zodat ik geen vetstof of bakpapier nodig heb) en strooi er wat kaneel over.

– Zet deze nu voor 30 min. in de voorverwarmde oven. (Prik met een mes in de cake om te kijken of hij gaar is. Komt het mes er schoon uit dan kan je de cake laten afkoelen).

 

 

BROCCOLIBROOD

Ingrediënten:

– 1 broccoli`

– 100gr amandelmeel

– 4 eieren

– 1 tl Provençaalse kruiden

– peper en zout

 

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180graden

– Snijd de broccoli en steel in stukjes en doe ze in de blender. Mix fijn tot je broccolirijst hebt.

– Voeg hier het amandelmeel, de eieren, de Provençaalse kruiden, peper en zout aan toe.

– Neem een met bakpapier beklede ovenschaal en schep het beslag er in. Verdeel gelijkmatig.

– Bak nu het broccolibrood 30min. in de voorverwarmde oven.

 

– ITALIAANS OMELET WRAP MET PARMAHAM EN RUCOLA

Ingrediënten:

– 2 eieren

– 1 tl oregano

– snufje peper

– 2 plakjes parmaham

– een flink hand rucola

– drupje olie om in te bakken

 

Bereiding: 

– Kluts de eieren.

– Voeg een snufje peper en oregano toe en roer nog een keer door.

– Verwarm de pan op het vuur en voeg er een druppel olijfolie aan toe.

– Giet de geklutste eieren in de pan en laat de eieren rustig stollen.

– Schep de omelet uit de pan en leg deze op een bord.

– Beleg nu je omelet met de plakjes parmaham en een flinke hand rucola.

– Rol deze nu op zoals een wrap.

TIP: Als je geen problemen hebt met lactose of melk, dan kan je over de wrap nog wat parmezaanse kaas raspen.

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.