Over Sophie

Wie ben ik?

Mijn naam is Sophie T’Jampens en ik ben Quintanalist en Voedingsdeskundige. Waarom heb ik nu de keuze gemaakt om beide te combineren? Na mijn opleiding in de sportschool ben ik professioneel actief geworden in de fitnesswereld. Alhoewel mijn hoofdtaken voornamelijk op managementniveau lagen, was ik evenzeer geïnteresseerd in de bezorgdheden van de klanten.

 

Zo werd ik geconfronteerd met de invloeden van voeding op de gezondheid. Om een correct antwoord aan mijn klanten te kunnen verlenen, ben ik bijkomende opleidingen gaan volgen als afslankingsconsulente en voedingsdeskundige. Het belang van de juiste voeding was mij dus niet onbekend.

De kracht van juiste voeding

Het is evenwel pas op het ogenblik dat bij mijn zus door de klassieke geneeskunde de diagnose fibromyalgie werd gesteld,  dat de kracht van de juiste voeding mij nog duidelijker werd. Mijn zus ging verder op onderzoek in de hoop dat er toch iets of iemand was dat haar met deze diagnose kon verder helpen. Zo kwam ze terecht bij een quintanaliste.

 

De Quintanalyse liet aan het licht komen dat mijn zus leed aan het ‘Leaky Gut Syndroom’. Ze kreeg een hele lijst met voedingsmiddelen/stoffen die ze niet meer mocht eten en de nodige darmsupplementen, met als resultaat… na 1 maand de voedingsadviezen strikt te volgen vertoonde zich al beterschap, zowel wat betreft pijn als energie. Na 1jaar aangepaste voeding  waren de symptomen zo goed als verdwenen en kon ze terug alles met (mate) eten.

Opleidingen

Ik bekeek mijn studie van voedingsdeskundige plots helemaal anders….
Ik hielp mensen naar een gezondere levensstijl zonder te weten dat op het eerste zicht
“gezonde” voedingsmiddelen misschien toch niet voor iedereen zo gezond zijn en zelfs schadelijk kunnen zijn.

Het werd onmiddellijk duidelijk dat ik mijn passie, nl. advies verlenen inzake voeding,
nog beter zou kunnen uitvoeren met toepassing van een Quintanalyse.

Ik ben er dus van overtuigd dat er veel ziektes, aandoeningen, lichamelijke problemen en ongemakken
al voor een groot deel kunnen worden verlicht door het aanpassen van de voeding (na Quintanalyse).

  • LO sport
  • Afslankingsconsulente
  • Voedingsdeskundige-
  • Quint – opleiding (Holopathie – opleiding)

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Twijfel dan niet om me te contacteren! Ik antwoord zo snel mogelijk.