LENTE!!!

LENTE!!!

Dat de lente van start is gegaan hebben we voorbije weekend wel gemerkt, wat een boost voor onze vitamine D.

Spontaan ben ik op zoek te gaan naar kleurrijke glutenvrij recepten die ik graag met jullie wil delen!

 

ITALIAANS OMELET

Ingrediënten:

– 2 eieren

– 1 tl oregano

– Peper

– 2 plakjes Parmaham (of prosciutto crudo)

– 1 el Parmezaanse kaas

– Hand rucola

– Olijolie

Bereiding:

– Kluts de eieren en voeg een snuf peper en wat oregano toe.

– Verwarm de pan op met een beetje olie.

– Giet de geklutste eieren in de warme pan en draai het vuur laag. Laat de eieren rustig stollen en voeg op het laatste moment nog 1 el Parmezaanse kaas toe. Laat de kaas even smelten.

Schep dan met een spatel het Italiaanse omelet uit de pan. Leg eventueel op een keukenpapiertje om het vet van de olie eruit te halen. Beleg het omelet met de plakjes Parmaham en een flinke hand rucola en rol deze op tot een wrap.

 

GROENTENLASAGNE

Ingrediënten:

– 2 courgettes

– 1 ui

– 2 tenen knoflook

–  400g gehakt

–  1 blik tomaten blokjes (400g)

–  1 blikje tomaten puree

– 1 tl oregano

–  1 tl basilicum

– ½ tl tijm

– 100 ml water

– 1 bol mozzarella

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden

– Snijd de courgettes in de lengte in plakken van ongeveer 0.5 cm dik.

– Snijd de ui in kleine blokjes en de knoflook zo klein mogelijk.

– Zet een grote pan met water op een hoog vuur en breng het aan de kook.

–  Zodra het water kookt doe je de plakken courgette in de pan en kook je ze ongeveer 3 minuten.

– Wanneer de courgette zacht begint te worden haal je ze uit de pan en laat je de plakken uitlekken in een vergiet.

– Neem een grote pan en bak het gehakt en de ui tot het gehakt bruin is en de ui zacht. Probeer nu zoveel mogelijk vet van de gehakt af te gieten. Voeg de tomaat uit blik, tomaten puree, knoflook, oregano, basilicum, tijm en water toe aan het gehakt.

– Roer alles goed door elkaar en laat het ongeveer 10 minuten lang op laag vuur sudderen.

– Pak een ovenschaal en giet de helft  in de ovenschaal.

– Bedek de saus met de helft van de plakken courgettes en giet dan de andere helft van de saus erover en bedek deze terug met de overgebleven gebakken courgettes.

– Zet de lasagne nu 30 minuten lang in de oven .

– Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel ze zodat ze de bovenste laag bedekken.

–  Zet het geheel nu nog 10 minuten in de oven

 

HAVERMOUT PIZZA MET SPINAZIE

Ingrediënten:

Pizzabodem

– 100 gr havermout (glutenvrij)

– 2 eieren

– 100 gr volle kwark

– 100 gr verse spinazie

– 1 el oregano

– 1/2 tl bakpoeder

– snuf zout

– peper

 

Voor de topping

– 100 ml tomatenpuree

– 1 bol mozzarella

– 1 rode ui

– 4 plakken Parmaham

– 2 flinke handen rucola

– Parmezaanse kaas

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

– Maal de havermout in een blender tot fijn meel. Doe het havermeel in de mengkom en voeg hier de oregano, een snuf zout, wat peper en het bakpoeder aan toe. Meng goed onder elkaar.

– Hak de spinazie zeer fijn en voeg deze toe aan het havermeel, samen met de kwark.

– Kluts de eieren en giet deze in de kom en meng alle ingrediënten tot een glad beslag.

– Giet het beslag voor de havermout pizza met spinazie op het bakpapier en gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg goed uit te spreiden. Zorg ervoor dat de pizza overal even dik is, zo’n 0,3 cm.

– Schuif de pizza nu in de de voorverwarmde oven en bak in 15 – 20 minuten gaar en ietsjes gebruind. (Laat de oven aan staan)!!

– Neem de pizzabodem uit de oven en smeer de tomatenpuree dunnetjes uit. Leg nu de spinazie op de tomatenpuree en daarna de fijngesneden ui en plakjes mozzarella.

– Steek de pizza terug voor 15’  in de oven zodat de mozzarella kan smelten.

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.