31 jan Gluten- en lactosevrij brood
BROOD VAN KOKOSMEEL EN ROZEMARIJN
Ingredienten:
– 4 eieren
– 125gr kokosmeel
– 125gr boter
– 1el appelciderazijn of natuurazijn
– 1tl zout
– 1tl bakpoeder glutenvrij
– 4el psyllium
– 5el olijfolie
– 1.5el rozemarijn
– 125ml kokend water
Bereiding:
– Voeg alle droge ingrediënten (kokosmeel, bakpoeder, zout, psyllium en rozemarijn) in een kom en mix door elkaar.
– Laat ondertussen het klontje boter smelten op een laag vuur. Laat even afkoelen.
– Neem even een andere kom en kluts de eieren rustig door elkaar. Voeg ze toe aan de droge ingrediënten alsook de olijfolie en de appelciderazijn.
– Giet de boter bij het mengsel. Meng alles met een spatel goed door elkaar. Kneed met je handen.
– Als laatste voeg je het kokende water toe aan het geheel. Misschien heb je niet alles nodig, dus doe het in een aantal stukken.
– Op het einde krijg je een echte “brood”-structuur. Kneed het geheel goed door elkaar. Merk je dat het brood nog wat in stukken breekt, dan voeg je nog wat extra psyllium toe.
– Kneed nu het geheel tot je een mooie broodvorm krijgt. Snij eventueel met een mes kleine inkepingen om een mooie vorm te verkrijgen.
– Werk af met wat extra grof Himalayazout ( niet teveel) en rozemarijn.
– Plaats gedurende 35 minuten in de oven op 180°.
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.