Gluten- en lactosevrij brood

Gluten- en lactosevrij brood

BROOD VAN KOKOSMEEL EN ROZEMARIJN

Ingredienten: 

 

– 4 eieren

– 125gr kokosmeel

– 125gr boter

– 1el appelciderazijn of natuurazijn

– 1tl zout

– 1tl  bakpoeder glutenvrij

– 4el psyllium

– 5el olijfolie

– 1.5el rozemarijn

– 125ml kokend water

 

Bereiding: 

 

– Voeg alle droge ingrediënten (kokosmeel, bakpoeder, zout, psyllium en rozemarijn) in een kom en mix door elkaar.

–  Laat ondertussen het klontje boter smelten op een laag vuur. Laat even afkoelen.
– Neem even een andere kom en kluts de eieren rustig door elkaar. Voeg ze toe aan de droge ingrediënten alsook de olijfolie en de appelciderazijn.
– Giet de boter bij het mengsel. Meng alles met een spatel goed door elkaar. Kneed met je handen.
– Als laatste voeg je het kokende water toe aan het geheel. Misschien heb je niet alles nodig, dus doe het in een aantal    stukken.
– Op het einde krijg je een echte “brood”-structuur. Kneed het geheel goed door elkaar. Merk je dat het brood nog wat in stukken breekt, dan voeg je nog wat extra psyllium toe.
– Kneed nu het geheel tot je een mooie broodvorm krijgt. Snij eventueel met een mes kleine inkepingen om een mooie vorm te verkrijgen.
– Werk af met wat extra grof Himalayazout ( niet teveel) en rozemarijn.
– Plaats gedurende 35 minuten in de oven op 180°.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.